Fin Flexistrong (60 cps) – articulatii, sportivi

164.00 lei

  • conţine extract din stridii – Noua Zeelandă (Perna canaliculus);
  • este sursa de substanţe (oligoelemente, vitamine, aminoacizi, glicozaminoglicani, EPA, DHA, ETA) care au grijă de sistemul articular (ligamente, tendoane, meniscuri, cartilaj, discuri intervertebrale, capsule articulare);
  • este potrivit pentru generaţia mijlocie, sportivi, seniori;
  • este asimilat de organismul uman cu uşurinţă şi suportat fără efecte secundare.

Descriere

Flexistrong conţine extract din stridii – Noua Zeelandă (Perna canaliculus).

Producătorul afirma că Flexistrong este sursa de substanţe (oligoelemente, vitamine, aminoacizi, glicozaminoglicani, EPA, DHA, ETA) care au grijă de sistemul articular (ligamente, tendoane, meniscuri, cartilaj, discuri intervertebrale, capsule articulare).

Flexistrong este asimilat de organismul uman cu uşurinţă şi suportat fără efecte secundare, este potrivit pentru generaţia mijlocie, sportivi, seniori.

În apele de coastă din Noua Zeelandă, unde cresc stridii, acestea sunt testate de echipa de inspecţie înainte de a fi capturate pentru a asigura cea mai bună calitate a stridiilor care vor fi prelucrate ulterior.

Flexistrong pret articulatii sportivi aparat locomotor sanatos

Flexistrong pret articulatii sportivi aparat locomotor sanatos

 

Flexistrong – parametri

Compoziţie: Capsula conţine gelatina bovină.
Conţinutul de substanţe active: Compoziţia unei capsule: extract liofilizat din stridii de Noua Zeelandă (Perna canaliculus) 400 mg.
Ambalaj: 60 capsule
Doza recomandată: 2 capsule de 2x pe zi , primele 10 zile 2 capsule dimineaţa, 2 capsule la prânz, după mâncare, după aceea doza poate fi redusă la 2 capsule în orice moment al zilei cu lichide.
Instrucţiuni de utilizare: Suplimentul alimentar nu este potrivit la copii până la vârsta de 3 ani. Suplimentul alimentar nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se depăși doza zilnică recomandată.
Producător: Hankintatukku Oy, Lehtolankatu 18, FI 03600 Karkkila, Finland

 

 

Sistemul articular

Aparatul locomotor nu poate functiona fara articulatii. Acestea sunt deosebit de importante datorita legaturilor pe care le realizeaza intre doua sau mai multe segmente osoase.

In componenta unei articulatii intra formatiuni fibrocartilaginoase specifice: ligamente, tendoane, meniscuri, discuri intervertebrale sau capsule articulare.

Articulatiile corpului uman au structura si caracteristici diferite, adaptate la functia pe care trebuie sa o indeplineasca, miscarea.

Astfel, ele sunt clasificate in articulatii fibroase (sinartroze), articulatii cartilaginoase (anfiartroze) si articulatii sinoviale (diartroze).

Sinartroze – articulatii fibroase

Unele oase sunt legate intre ele printr-un tesut fibros dens (membrane sau ligamente), care nu permite miscari. Aceste articulatii sunt sinartrozele, care la randul lor sunt de mai multe tipuri: sindezmozele, suturile, gomfazele.

Sindezmozele sunt suprafetele articulare legate intre ele printr-un ligament interosos, precum ligamentul coracoacromial care se gaseste la nivelul omoplatului.

Suturile sunt si ele articulatii fibroase care se gasesc numai la craniu.

Gomfaza este un alt tip de articulatie fibroasa care se gaseste intre radacinile dintilor si alveole.

Anfiartroze – articulatii cartilaginoase

Legaturile intre oase se pot realiza si prin fibrocartilaje, iar articulatiile poarta numele de anfiartroze. Acestea se clasifica in simfize (tesut cartilaginos care uneste suprafetele articulare si are forma unui disc, asa cum sunt simfiza pubiana si articulatiile intervertebrale) si in sincondraze (suprafete unite printr-un cartilaj hialin, care se gasesc la nivelul osului coxal si la articulatia sfenooccipitala).

Diartroze – articulatii sinoviale

Diartrozele sau articulatiile sinoviale sunt articulatiile cu structura cea mai complexa si cu o mare varietate a miscarilor.

Aceste articulatii, cele mai numeroase din corpul uman, sunt acoperite de un cartilaj elastic, rezistent la socuri si care reduce uzura articulatiei.

Elementele de legatura ale diartrozelor sunt capsulele articulare si ligamentele.

Dupa forma suprafetelor articulare, diartrozele se clasifica in: plane, trohleane, trohoide, condiliene, articulatiile in sa si elipnoidesferoide.

Dupa gradele de libertate in miscare, diartrozele sunt impartite in:

  • articulatii cu un singur grad de libertate (miscari care se executa intr-un singur plan – articulatia humero-cubitala sau articulatia genunchiului);
  • articulatii cu doua grade de libertate (articulatia carpometacarpiana si cea radiocarpiana de la incheietura mainii) si
  • atriculatii cu trei grade de libertate (articulatia soldului si articulatia umarului).

 

Articulatii – afectiuni

Articulatiile pot suferi doua procese:

  • degenerativ (artroza) si
  • inflamativ (artrita).

Artroza apare in urma uzurii cartilajului, care se subtiaza, diminuand astfel mobilitatea si deformand extremitatile osoase.

Artrita este o inflamatie care, in functie de durata, poate fi acuta sau cronica.

Articulatiile pot fi afectate si de traumatisme, cel mai des la sportivi.

Tumorile pot, de asemenea, sa se dezvolte pe articulatii. Unele dintre ele sunt benigne (condrom, osteom, fibrom), altele maligne (sarcom).

 

Finclub

 

Call Now Button preloader