Copilul tau este pregatit sa intampine si sa accepte orice situatie?

Copilul-este-pregatit-in-viata-vibracell

Copilul tau este pregatit sa intampine si sa accepte orice situatie?

Copilul ar trebui sa fie preocuparea oricarui parinte, nu doar lectiile si activitatile suplimentare.

Atunci cand au probleme, adultii merg la terapeuti pentru a-si infrana emotiile, insa copiii nu stiu de puterea emotiilor, sentimentelor si au nevoie de aliati in a le cunoaste. Parintele este cel mai bun exemplu si ar trebui sa fie si cel mai bun sfatuitor.

Acceptarea la copii este data de faptul ca stiind ca orice i se va intampla, nu trebuie sa il surprinda, sa reactioneze calm, sa gandeasca in mod rational.

Purtati discutatii cu copiii sa stie ca exista posibilitatea sa se intample lucruri bune, urmate la scurt timp de cele rele. Daca stie ca exista posibilitatea sa se intample, atunci va reactiona asa cum i-a fost explicat, nu de frica. Va fi stapanul emotiilor si nu ii va da voie fricii sa il conduca.

In timpul valoros petrecut impreuna, copiii vor invata cum sa intampine pregatiti obstacolele, cum sa le depaseasca, de unde sa isi ia repere de sustinere, chiar daca uneori suntem obositi si consideram ca nu avem ce informatii noi sa le oferim.

Daca ne uitam ce program au parintii care lucreaza, ne dam seama cum copiii sunt crescuti la ecrane, indiferent de natura lor: TV, calculator, tableta, telefon, etc. Parintii si copiii nu mai sunt conectati, nu se mai aud.

Copiii se comporta intr-un mod negativ tocmai din cauza lipsei de atentie de care au parte acasa.

Se pot vedea cu ochiul liber roboti, nu copii care nu mai pot gandi corect, nu mai au sentimente.

Tehnologia ofera multa dependenta, izolare, anxietate, probleme de memorie, de somn, depresie si autismul virtual – afectiune noua data de numarul mare de cazuri intalnite la copii.

Multi copii folosesc calculatorul ca cel mai bun prieten, cel mai bun sfatuitor. Nu spun sa renunte copii la tehnologie, ci sa nu o mai foloseasca in exces. Vizionarea excesiva a ecranelor, inclusiv in parc, masina, restaurant, la masa fac dintr-un copil vioi, unul apatic, fara reactii, care nu te mai priveste in ochi si nu se conecteaza cu parintele.

Copilul nu mai are motivatie, atentie sa analizeze sa invete sa ia cele mai bune decizii.

Orice timp petrecut în faţa ecranelor înseamnă, de fapt, un timp în care copilul nu mai interacţionează normal cu mediul şi cu oamenii din jur şi nu se mai dezvoltă din punct de vedere neurologic la capacitatea maximă.

Ce am eu ca parinte de facut este tocmai viitorul copilului si nu este timp de scuze in educarea lui.

Nu lasati timpul sa rezolve problemele cu proprii copii!

Sunt schimbari radicale in educatia copiilor, insa parintii au datoria sa mearga mai departe zambind si acceptand provocarile tehnologiei. Diferenta ca de la cer la pamant intre opinii ar trebui redusa, prin intelegere si acceptare.

Limitarea graduala a timpului petrecut in fata ecranelor si inlocuirea lui cu sportul in aer liber da roade la toate varstele.

Exemplul personal transmis de noi mai departe face ca schimbarea sa se intample.

Vibratia celulelor prin sport, vitaminele si mineralele naturale vor da copilului energia de care are nevoie pentru a incepe vindecarea.

Sa zambeasca face parte din procesul de vindecare.

Acestea sunt invataturi simple, dar uneori sunt greu de aplicat. Doar daca sunt insusite, vor vindeca.

Eu stiu ca va fi bine pentru ca ii dau copilului cunoastere si intelepciune pentru a sti cum sa treaca peste obstacole, sa le astepte si sa le intampine pregatit, insa fiecare parinte e liber sa aleaga ce e mai bine pentru copilul lui!

Citeste si:

CATE LEGUME SI FRUCTE MANANCA ZILNIC COPILUL TAU?

Unul din patru copii suferă de obezitate

Share this post


  preloader