Anul acesta venirea toamnei stârnește noi îngrijorări: o protecție generala fața de virusuri, dar și o protecție suplimentară împotriva virusului actual.

Este cunoscut faptul că razele ultraviolete nu sunt apreciate de virusuri. Cum zilele sunt mai scurte și cantitatea de soare este redusă, suntem dispuși să ne petrecem timpul în spații închise, fără ventilație. Acest lucru este greșit deoarece virusurile se răspandesc mai ușor în spații slab ventilate.

Evitarea spațiilor unde lucrează/învață multe persoane care nu sunt prevăzute cu o ventilație corespunzătoare este de datoria fiecăruia dintre noi. Fără o ventilare corespunzătoare, acele spații sunt expuse unei răspândiri ușoare a virusurilor. Oxigenarea celuara este vitală în această peioadă.

Se recomandă ca spațiile să se aerisească de câteva ori pe oră. Chiar dacă se pierde caldură prin aerisire, nu se recomandă să se abuzeze de încălzirea centrală. Aerul va fi mai uscat și asta slăbește membranele mucoase.

Spălarea mâinilor este cea mai accesibilă cale de a preveni îmbolnăvirea cu virusuri.

Spălarea incorectă a mâinilor asigură o FALSA protecție a sănătății.

O dietă sănătoasă și echilibrată este recomandată pentru a nu destabiliza sistemul imunitar de o multitudine de virusuri.

Citește și:

ALIMENTATIA CORECTA – REMEDIU PENTRU MAJORITATEA BOLILOR

sau 

IMUNITATE – METODE EFICIENTE PENTRU INTARIREA IMUNITATII

Sunt de evitat grăsimile, chiar dacă, de regulă, în sezonul rece avem tendința de a le consuma cu precădere.

Citește și : SANATATEA pusa in pericol de schimbarile bruste de temperatura. IATA cum te protejezi de raceala.

Este indicat să vă păstrați obiceiurile sănătoase, să faceti sport în natură minim 30 minute, să vă oxigenați, să vă hidratați corespunzător, să mâncați fructe și legume proaspete de sezon, să aveți un stil de viață echilibrat pentru a lupta ușor cu virusuri de toamnă.

Citește și : OXIGENAREA CELULARA ESTE VITALA PENTRU ORGANISMUL BOLNAV 

Nu uitați că răceala este una din cele mai frecvente infecții de tract respirator, iar antibioticele nu vindecă răceala. Antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor și nu te fac să te simți mai bine atunci cand ești răcit!

Odihnește-te, iar dacă simptomele sunt severe sau neobișnuite, programează-te la un consult!

Call Now Button preloader