Viata se hraneste cu viata. Acesta este motivul meu pentru care incercam sa copiem echilibrul din natura si in viata noastra.

Ai observat ca cele mai importante lucruri din viata nu costa nimic, iar cele mai scumpe sunt platite cu viata?

Magia este ca echilibrul acestui raport poate fi modificat imediat in functie de nevoile de moment ale omului. De exemplu daca depui mai mult efort fizic, ai nevoie de mai multe calorii si proteine, deci cresti aporul acestora, daca depui efort intelectual ai nevoie de mai multa glucoza (fructe dulci), daca vrei sa slabesti reduci aportul de grasimi.

In orice etata te-ai afla, alege alimente naturale integrale, in stare proaspata, legume si fructe crude, in sezon, nuci, seminte, germeni de plante, alge, ciuperci, muguri, seva, flori in proportie de minim o treime din cantitatea de alimente consumate intr-o zi.

Legumele si fructele crude sunt alimente vi, bogate in enzime, minerale, vitamine, antioxidanti si alti fitonutrienti, fibre alimentare, apa de cea mai buna calitate, toate necesare sanatatii.

85% din valoarea hranei este distrusa (enzime, vitamine, minerale, proteine), asta inseamna ca sunt de asemenea pierdute 85% din munca, timpul, resursele si energia cu care au fost create aceste alimente. 

Niciun aliment procesat casnic sau industial, nu mai are valoare nutritiva, aduce doar calorii goale.

Alimentele procesate sunt extrem de gustoase, aratoase, dar nu ne hranesc, iar organismul se afla intr-o stare de carenta nutritionala pe fondul careia se dezvolta bolile civilizatiei moderne (boli cardiovasculare, diabet, cancer). 

Studiile recente trag un semnal de alarma in privinta efectelor alimentelor moarte asupra generatiilor viitoare. Incepand cu rafinarea multor alimente, s-a inregistrat si o crestere accentuata a bolilor civilizatiei moderne. 

 

Fa ceva pentru tine! Alege alimente vii!

 

Alimentatia corecta nu presupune renuntarea definitiva la carne, ci stabilirea unui raport corect al alimentelor din meniul zilnic, astfel incat carnea sa nu constituie mai mult de 10-15%, iar produselor de origine vegetala sa le revină 89-90%. 

Motivul pentru care carnii ii este atribuit un procent atat de mic in meniul zilnic este faptul ca organismul nostru consuma prea multa energie pentru digerarea acesteia. Consumul de carne duce la imbatranirea prematura a corpului, de aceea este recomandat sa inlocuim carnea cu pestele care se digera mult mai repede.

 

Alimentatia corecta este primul pas catre o viata lunga si sanatoasa!

 

Renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase, la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si trecerea la alimentatia corecta, adica la ceea ce natura ne ofera cu generozitate: fructe si legume proaspete, sucuri naturale si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat produsul final sa nu piarda din proprietatile benefice (vitamine si saruri minerale) sunt calea catre o viata sanatoasa.

Consumul de apa are un rol foarte important in programul de nutritie/alimentatia corecta, deoarece apa hidrateaza membranele mucoase, sporeste imunitatea si protejeaza organismul de virusi. Este recomandat sa se consume cate 500 ml de apa inainte de micul dejun, pranz si cina.  Apa oxigenata celular este un plus de energie si sanatate adus corupului.

 

Invata sa consumati alimente sanatoase si vei fi sanatos nu doar tu, ci si generatia urmatoare!

 

Gandeste-te ca principala cauza a starii de sanatate este neglijenta de a te proteja prin masuri preventive.

 

Iti recomand filmul documentar Toxic – Gheorghe Mecinicopschi, biolog, biochimist și cercetător român, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.
Call Now Button preloader