Creierul este organul care consumă cea mai mare cantitate de oxigen din sângele care circulă în organism. El controlează aproape toate procesele corpului, inclusiv bătăile inimii, respiratia, digestia, mușchii, memoria, simțurile, emoțiile. Prin urmare, este foarte sensibil la lipsa de oxigen.

Lipsa oxigenului din creier se manifestă prin: slăbiciune, amețeli, perturbarea somnului, defecțiuni ale inimii, paloare a pielii, vedere încețoșată, greată, dureri de cap, leșin ducand pană la comă.

Grijă pe care o avem de creierul nostru se reflectă în starea de sănătate.

Pentru a realiza acest lucru este foarte important să cunoaștem prioritățile corpului nostru. De fapt studiile demonstrează că putem supraviețui maxim:

 • 40 de zile fără a mânca
 • 10 zile fără apă
 • 11 zile fără somn
 • doar câteva minute fără oxigen

Cum interpretăm aceste date?

OXIGENUL este elementul fundamental pentru fiecare proces vital al corpului nostru

Majoritatea oamenilor care consideră că au grijă de corp ca să fie mai tonifiat, mai tânăr și mai sănătos cred că trebuie să înceapă cu nutriția. De fapt nutritia este doar unul dintre factorii care determină îmbunătățirea sănătății noastre fizice.

Însă, un corp bine oxigenat doarme mai bine și toate acestea permit o regenerare perfectă a celulelor și o hidratare perfectă. Un corp bine oxigenat și hidratat menține metabolismul în echilibru și poate elimina mai bine toxinele și asimila mai bine substanțele nutitive.

Un corp cu un metabolism dezechilibrat și încetinit poate urma toate dietele pe care le dorește, dar va depune mult efort pentru a reporni metabolismul.

Mai mult, furnizarea insuficientă cu oxigen duce la o creștere a frecvenței respiratorii. Astfel, organismul încearcă să crească aprovizionarea cu oxigen a plămânilor și transportul acestuia împreună cu sângele catre creier. La început, respirația devine frecventă și adâncă, dar in timp devine rară și superficială.

Deci cu o cantitate insuficientă de oxigen ritmul cardiac crește, ducand la cresterea tensiunii arteriale și cardiace, cauzand boala ischemică, tromboza sau spasmele vasculare.

Primele semne ale furnizarii insuficiente de oxigen în stadii incipiente pot fi aproape invizibile, dar pot provoca ulterior daune ireparabile organismului. Deteriorarea brusca a memoriei, nervozitatea, insomnia, oboseala generală, incoereanta in vorbire și vaz, slabiciune/paralizie pe o parte a corpului, la nivelul fetei, bratului sau piciorului sunt simptome care indica o intrerupere a alimentarii cu oxigen a creierului.

Acordați atenție acestor simptome și contactați imediat experții. Diagnosticul precoce și tratamentul la timp vor preveni bolile grave.

Un tratament preventiv poate să preintampine apariției unui accident vascular cerebral-AVC.

Lipsa oxigen - AVC

Ca modalități indirecte și simple de creștere a aportului de oxigen la nivel cerebral sau în alte zone corporale, se recomandă următoarele:

 • exerciții cardio sau exerciții fizice usoare timp de 20-minute zilnic;
 • plimbarea în aer curat minim 2 ore, de preferat înainte de culcare;
 • nutriție corectă alcatuită preponderent din alimente vii (legume și fructe, nu uitati valeriana!) si diminuarea produselor lactate, carbohidraților și a cafelei;
 • evitarea situațiilor stresante;
 • exerciții de respiratie. Această metodă este foarte simplă de utilizat, nu necesită efort suplimentar. Trebuie doar să luați o respirație adâncă de 4 secunde, apoi rețineți respirația pentru o vreme și expirați încet. Repetați aproximativ 12-15 ori. După o lună, creșteți timpul de inhalare și expirare. Sau incepeți o respirație profundă și faceți cel puțin 6-7 respirații scurte prin nas. Gura rămâne închisă. Repetați de 3-4 ori. Aceste exerciții se repetă, de preferință, de 2 până la 4 ori pe zi.
 • SynergyO2 – oxigenare celulară este o modalitate simplă și eficientă pentru cei care doresc să înceapă o cură de oxigenare și  regenerare a corpului. Aceasta se caracterizează printr-o formulă coloidală foarte concentrată și supermineralizată, care conține oligoelementele esențiale, aminoacizi, siliciu de origine vegetală și electroliți; toate combinate într-o bază care permite disocierea moleculei de apă în organism. Acest supliment alimentar ar putea fi primul pas către regenerarea corpului, primul pas spre oxigenare si revenire la normalitate.
 • utilizarea de plante medicinale care îmbunătățesc atat circulația arterială cerebrală, cat și pe cea venoasă: Ginkgo biloba, Ganoderma lucidum, Turmeric.

Aceste sfaturi pot fi utilizate atât pentru prevenirea, cât și pentru tratamentul deficienței de oxigen.

Citeste si Sanatate interzisa sau lipsa de informare?

Call Now Button preloader