Moderatia ne duce cu gandul la echilibru, cumpatare si reducerea masurii la tot si in toate sau mai simplu spus “nimic in exces”.

De multe ori suntem incapabili sa punem ordine in fata dorintelor, oricat de multe informatii am avea despre raul pe care ni-l provoaca. Credem ca viata este astfel plictisitoare, stearpa, fara niciun castig.

 

Poate moderatia sa nu fie plictisitoare?

 

Atata timp cat chibzuiesti raportul cost – beneficiu pe termen lung, moderatia nu e plictisitoare.

Poti ajunge la un echilibru doar printr-o serie de compromisuri in defavoarea dorintelor, placerilor si al intereselor. 

Insa moderatia nu este o virtute la moda. Iar expresiile: „nici prea mult”, „nici prea putin” sau o „masura potrivita” ti se par a fi doar vorbe goale. Nu sti ca ele te forteaza sa evoluezi la un nou stil de viata.

Si poti ajunge la moderatie doar printr-un stil de viata echilibrat, o informare permanenta si o perseverenta constanta.

Nu poti fi moderat daca nu te informezi mai intai, analizezi si cantaresti care este costul si care este beneficiul tau. Pui totul in balanta.

 

Moderatia este o virtute a oamenilor intelepti, a celor indrazneti, care au curajul de a-si infrunta dorintele si iau decizii in cunostinta de cauza. Doar perseverand iti croiesti un drum catre un stil de viata sanatos.

Daca incerci sa fii sanatos prin alimentatie, ar fi bine sa dezvolti o relatie sanatoasa cu mancarea si o atitudine sanatoasa fata de viata. Indiferent de unde pleci in relatia cu mancarea, tot acolo vei ajunge, adica in sufletul omului. Ce gandesti are un efect mai mare asupra a ceea ce mananci decat mancarea insasi.

Dar cu totii facem asocieri gresite, insa masura in care incalcam regulile face diferenta. Lipsa de moderatie in hrana, somn si munca reprezinta o cauza principala in pierderea energiei, vitalitatii si a aparitiei bolilor grave.

Moderatia este salvarea! 

Sper ca te-am provocat suficient incat sa faci un pas catre normalitate!

Citeste si: 

Dacă vrei ca viaţa ta să fie mai frumoasă, acordă-ţi timp să faci alegeri sănătoase!

Ce trebuie sa pui in farfuria ta ca sa ai o viata sanatoasa! 

FERICIREA ADEVARATA IN PASI MICI

Call Now Button preloader