MARUL din „arborele cunoașterii binelui și răului” nu a fost niciodată numit ca fruct pe care l-am cunoaște. Dacă am cunoaște cum a fost produs un mar, am lua cea mai înțeleaptă decizie!

Merele pe care le vedeți astăzi în magazinele alimentare sunt clone, sunt modificate genetic si sunt pline de pesticide. Mărul deține capul de listă la cele mai pesticizate fructe.

Ne putem da ușor seama de acest lucru lăsandu-l în casă 2-3 luni. El se deshidratează treptat, dar nu se strică. Merele pe care le culeg toamna din grădina mea în 4-5 zile încep evoluția evidentă spre degradare.

Reacția corpului la pesticide diferă de la o persoană la alta. Ea poate să apară de multe ori la ceea ce conțin alimentele și nu la alimentul propriu-zis. Acest experiment este valabil pentru orice fel de alimente, nu doar pentru mar!

Reacțiile accentuate apar după pauze de luni de zile la anumite alimente, urmat de consumul unei cantități mici, ocazionale de aliment tratat. Corpul are nevoie de pauze lungi pentru ca pesticidele sa fie eliminate din organism, iar noi să observăm reacția de intoleranță la acel aliment.

În ultimii ani am constatat că merele care îmi plăceau atat de mult în copilărie, îmi fac rău. Imi declanșează reacții intestinale evidente: dureri, crampe, balonări, gaze. Am ozonat merele, le-am curățat de coajă pentru a elimina celuloza si suprafata cu care a intrat in contact direct cu pesticidul.  Indepărtand coaja, am eliminat de 6 ori mai multi antioxidanti decati se află in tot marul!

Am inceput să îmi analizez reactiile corpul și să îi ofer un mar proaspăt de sezon, organic, gustoas.

Așa am descoperit ca merele bio, organice, de bună calitate se găsesc încă în România. Sunt mulți producători mici care nu-și stropesc arborii sau o fac minim si care pun la dispoziție produsele lor în tot timpul anului. Am observat că nu am mai avut reactii neplăcute.

Deși realizez cât este de greu să produci si să procuri mere de bună calitate, consider că merită un mic efort pentru a aduce viață și energie în corpul nostru.

 

Nutriționistii recomandă consumul unui mar zilnic pentru o digestie crescută. Mare atenție însă la calitatea lui și la reacțiile organismului!

 

mar organic

Marul este cel mai popular fruct. Fiind atat de comun, considerăm că alte alegeri sunt mult mai sănătoase. Beneficiile unui mar pentru organism sunt foarte mari. Si să nu uitam că este foarte acccesibil ca preț.

Conține un nivel scazut de calorii. 100 g de felii de mar (un mar) = 50 Kcal. Nu conține grăsimi saturate și colesterol. Dacă serviți merele felii, vă recomand să le stropiți cu lămaie sau SynergyO2 pentru a incetini oxidarea. Un mar are aproximativ 80% apa, ajutand la o buna hidratare a organismului. Este fructul recomandat persoanelor care vor să scape de obezitate.

Antioxidanții din mere au o concetrație mare ceea ce justifica zicala, “un mar pe zi ține doctorul departe”.

Marul conține cantitați semnificative de vitamina C, fitonutrienți, flavonoide, polifenoli, vitamina A, vitamine din complexul B, dar si cantițati mici de minerale.

Acestea ajută organismul să se protejeze de efectele nocive ale radicalilor liberi, dar au și rolul de cofactori de enzime ale metabolismului. 

Putem spune că un mar este indispensabil pentru o sănătate optimă dacă este de cea mai înaltă calitate. Este “combustibilul” fara de care o ofera organismului nu ar funcționa corect.

 

Decat să ne îmbuibăm mai tarziu cu medicamente, ar fi mai bine să avem grijă la ce mancăm și să ne obișnuim să mancăm cel puțin un mar pe zi!

Call Now Button preloader