Dacă mergi în piaţă, TOAMNA abundă de culoare, parfum şi varietate.

Cumpărarea produselor locale, de sezon este cea mai bună alegere care ajută atât afacerile locale, dar îţi aduce și cea mai mare cantitate de nutrienţi.

Află care sunt cele mai bune fructe și legume pe care le poți mânca în acest sezon frumos al anului.

Mere

Aceste fructe dulci și crocante sunt pline de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea bolilor cronice și a îmbătrânirii lente. Au o concentrație mare de fenolici și flavonoizi. Atenție mare la calitatea merelor! Citeste si Un mar pe zi = o alegere înțeleaptă 

Sfecla rosie 

Este posibil să fie disponibilă pe tot parcursul anului, dar sfecla este cea mai bună toamna. Pe lângă culoarea roșiatică-violetă familiară, puteți găsi și sfeclă aurie, albă și chiar multicoloră.

Conține: vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este leguma ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitriți naturali.

Varza 

Ambalată cu vitaminele A și C, varza are concentrații mari de glucozinolați împotriva cancerului. Consumul de varză roșie ajută la combaterea inflamației și la un risc mai mic de boli cardiovasculare. Conopida este benefică tuturor femeilor pentru acidul folic benefic pe care îl conține.

Afine

Printre afinei și struguri, toamna găsim în piață și merisoarele. Acestea au gustul cel mai bun din octombrie până în noiembrie. Concentratul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar. 

Pere de toamna

Perele au un conținut ridicat de fibre solubile, ceea ce ajută la scăderea colesterolului „rău” (LDL). O pară de toamna de mărime medie, aproximativ 170 de grame, conține aproximativ 100 calorii, 1 gr proteine, 27 gr carbohidrați, 6 gr fibre, vitamina C, K, potasiu si cupru.

Gutui

Gutuile nu sunt doar parfumate și cu un gust deosebit, ușor astringent, ci ajută în cura de slăbire, contribuind la reglarea tensiunii arteriale și la combaterea anxietății.

Dovleac

Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de alfa și beta-caroten, care pot fi transformate în retinol pentru a promova vederea sănătoasă și creșterea celulelor. Semințele de dovleac sunt, de asemenea, o sursă bună de acid alfa-linolenic, un acid gras omega-3 care îi poate ajuta pe cei cu boli de inimă, hipertensiune arterială sau colesterol ridicat.

Ardei capia 

Ardeiul capia este încărcat cu Vitamina C. Un ardei capia de dimensiuni medii oferă 169% din doza zilnică recomandată pentru vitamina C, făcându-l una dintre cele mai bogate surse ale acestui nutrient esențial. Nu uitati de ardeii iuti!

Ghimbir

Ghimbirul ajută la reducerea inflamatiei sistemului gastro-intestinal avand capacitatea sa de relaxare și calmare a mușchilor din tractul intestinal. Determină eliminarea gazelor, reduce inflamația articulațiilor greoaie și chiar ajută la diminuarea senzatiei de greață.

Acum, că știți ce fructe și legume de toamna sunt benefice, asigurați-vă că le includeți în dieta dvs. Mențineți sistemul imunitar puternic suplimentând alimentația cu SynergyO2 și să profitând la maxim de legumele și fructele de toamna! Bucurați-vă de toate beneficiile pe care acestea le oferă!

 

Call Now Button preloader