Ca nutriționist, sunt întrebată foarte des de ce nu putem scăpa de kilogramele acumulate, chiar dacă ținem o dieta.

 

Eu cred că singura abordare corectă pentru a avea rezultate de durată este cea bazată pe alegerile alimentare corecte.

Când începi să faci alegerile corecte și să-ți schimbi obiceiurile păguboase care nu-ți aduceau niciun beneficiu, kilogramele în plus dispar și viața ta se schimbă pentru totdeauna.

 

Da, stiu că esti atras de mirajul dietelor-minune. Poți fi tentat să alegi rezultatele facile pe termen scurt, dar care limitează aportul nutrițional și provoacă carențe nutriționale ce îți pot periclita sănătatea. Dieta bazata pe restricții nu poate fi eficienta pentru că îți dereglează metabolismul.

 

Atunci când mănânci mai puțin, corpul tău încetinește metabolismul pentru eventualitatea în care nu va mai primi deloc mâncare. Astfel se declanșează un ciclu vicios slăbire-îngrășare, iar organismului îi este scăzută abilitatea de a metaboliza hrana în mod corespunzător.

 

În plus, dieta săracă din punct de vedere caloric provoacă carențe nutriționale. Acestea slăbesc sistemul imunitar și predispun corpul la apariția bolilor.

Atunci când organismul este subalimentat, corpul tău intră în defensivă și nu ratează nicio ocazie de a stoca surplus ori de câte ori i se dă ocazia.

Acest proces este aplicabil cu atât mai mult în cazul femeilor, deoarece masa adipoasă a organismului feminin este de două ori mai mare comparativ ca cea a corpului masculin.

În dieta restrictivă, organismul activează instinctul de supraviețuire și începe să fabrice noi celule adipoase.

 

Dacă alegi să sari peste o masă în speranța că vei elimina câteva calorii, organismul devine frustrat și profită de următoarea ocazie pentru a-și face rezerve.

 

Retine: obezitatea nu se eradichează cu o singură farfurie sănătoasă, dar ea contează în dieta, credeți-mă!  

 

Farfuria ta sănătoasă este echivalentul pietricelei aruncate într-un lac. Ea face unde și valuri atât în corpul tau, cât și în viața ta.

Concluzia? Alegi alimentație corectă azi sau încerci să te vindeci în viitor?

Decizia îti aparție!

 

CITESTE SI:

OBEZITATEA încotro❓

ALIMENTATIA CORECTA – REMEDIU PENTRU MAJORITATEA BOLILOR

Obiceiuri si deprinderi care ne influienteaza starea de sanatate

Call Now Button preloader