Cei mai mulți tineri pot mânca cu ușurință o pizza întreagă la cină și înca să le fie foame de o gustare până la culcare sau de bauturi nesanatoase. 

În timp, metabolismul începe să încetinească. Același tip de mâncare care în adolescență nu era mare lucru pentru organism duce acum la o creștere majoră în greutate. Putem preintampina aceste neplaceri doar prin alegeri inteligentere.

Uneori, nici cea mai drastică dietă nu te va ajuta să slăbești. Vinovatul ar putea fi ceea ce este în paharul de lângă farfuria ta.

O dietă care nu conține altceva decât proteine ​​​​slabe și legume nu îți va fi de folos dacă o speli cu tone de băuturi pline de calorii.

Vom enumera câteva bauturi nesanatoase cu calori mari care îți influiențează greutatea.

 

👉 Fresh de fructe si legume

 

Nu putem nega faptul că sucurile de fructe și legume oferă o mulțime de nutrienți, mai ales atunci când sunt proaspăt făcute.Problema vine cu caloriile și cantitatea.

Dacă bei o cească de suc de struguri, vei primi 120% din doza zilnică recomandată de vitamina C, dar te va costa 150 de calorii.

Dacă mănânci o ceasca de boabe de struguri întregi, vei obține doar 4.8 miligrame de vitamina C, dar te va costa 100 de calorii și vei ajunge să ai peste un gram de fibre.

Aceasta comparatie este valabila pentru majoritatea fructelor si legumelor pe care le poti folosi la prepararea freshului.

 

👉 Băuturi pentru sportivi 

 

Dacă ești un sportiv de anduranță, poate fi înțelept să consumi băuturi energizante, atâta timp cât o faci corect.

Însă a face sport de intretinere nu necesită același număr de calorii si electroliți precum unui sportiv de andurantă. Prin urmare, nu avem nevoie de un aport crescut de băuturi energizante, deoarece obținem nutrienții din alimentele pe care le consumăm în mod normal. Apa este vitală celor care fac sport de întreținere, iar oxigenarea celulelor crește în cel mai simplu mod. 

 

👉 Băuturi cu zero calorii

 

Mulți oameni caută băuturi carbogazoase și alte băuturi fără calorii pentru a satisface pofta de dulce, evitând în același timp caloriile pe care speră să le reducă.

Nu este chiar atât de simplu. Cercetările arată că îndulcitorii artificiali ne fac să avem poftă de mai multă mâncare, deoarece nu primim caloriile pe care le asociem cu gustul dulce. 

 

👉 Smoothie-uri

 

A face smoothie-uri acasă poate fi o alegere sănătoasă de a obține necesarul recomandat de fructe și legume.

Nu uitati că unele smoothie-uri oferă 2.000 de calorii, 60 de grame de grăsime și 250 de grame de zahar. Smoothie-ul poate însă inlocui usor o masă.

 

👉 Bauturi alcoolice

 

Un pahar de vin servit ocazional (200ml de vin pentru bărbați si respectiv 150ml pentru femei) a primit undă verde de la mulți profesioniști din domeniul sănătății, contribuind si la micsorarea stresului.

Consumul de alcool reduce capacitatea ficatului de a metaboliza glucoza şi de a elimina produșii toxici rezultați din metabolism.

Alcoolul în sine este destul de bogat în calorii. Asocierea cu masa poate transforma rapid băutura în echivalentul caloric al unei mese intregi.

 

👉 Băuturi nesanatoase cu cafea

 

Majoritatea oamenilor nu ar visa să îsi inceapă ziua cu altceva în afară de cafea. Băutura de dimineață are chiar și o serie de beneficii pentru sănătate.

Adăugarea de sirop, ciocolată, lapte și frișcă la cafea anulează aceste avantaje.

Cea mai slabă combinație calorică de băutură cu cafea conține aproximativ 100 calorii/cească

 

👉 Lapte de migdale îndulcit

 

Laptele de migdale nu provine de la capre/vaci, dar tinde să fie mai sănătos decât laptele obișnuit. Laptele de migdale vândut în supermarketuri, conține însa aproximativ 16 grame de zahăr/cană adaugat din trestie de zahar.

Laptele de vacă/capră are aproximativ 12 grame de zahăr, dar nu are adăugat zahăr.

Te sfătuim să verifici bine ambalajul pentru laptele de migdale cumpărat pentru că valoarea lui nutrițională poate să varieze ținand cont de marca pe care o achiziționezi.

Dacă în prezent consumi aceste bauturi nesanatoase, te sfătuim să le elimini ca să nu te coste mai mult!

Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase.Bauturi nesanatoase. Bauturi nesanatoase.

Call Now Button preloader